contact button

facebook button

twitter button

Cursus Leer uw camera kennen zorgt voor een goede basis...

Leer uw camera kennen
 

Cursusdata en tijden 2019

voorjaar: data worden nader ingevuld   

najaar: data worden nader ingevuld

Aanmelding is mogelijk via het Aanmeldformulier onder deze link.

Kijk op de Deelnemerslijst of er nog plaats is.

 

Fotograferen begint met de beheersing van de camera. Tijdens de meeste cursussen en workshops die wij geven, staan we stil bij de werking van de eigen camera.

Kennis van basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd en scherptediepte is nodig om te begrijpen wat de camera wel en niet kan. Ook witbalans en kleurtemperatuur, ISO-waarden en het gebruik van het Histogram in de camera zijn belangrijk. In de Handleiding / Gebruiksaanwijzing is daarover veel terug te vinden. We leggen het u allemaal uit, zonder het technisch of moeilijk te maken, en laten u veel voorbeelden zien.

Tijdens deze cursus voeren de deelnemers enkele opdrachten uit die later opbouwend worden besproken. Ook bekijken we veel foto's van de deelnemers en andere fotografen die we eveneens opbouwend bespreken. U krijgt van ons veel tips en adviezen 'hoe het beter kan'.

Meer informatie? Download hier de Inhoudsopgave. Deze cursus is bestemd voor iedereen die een digitale compact- of spiegelreflexcamera heeft. Uw kennisniveau is niet belangrijk. U bent van harte welkom, ook als u nog niets van uw camera snapt!


BELANGRIJK: Deze cursus kan gevolgd worden door vrijetijdsfotografen met zowel een compactcamera als een spiegelreflexcamera. Sommige compactcamera's zijn echter zo beperkt qua bedieningsfuncties, bijvoorbeeld wat betreft de instelmogelijkheden van diafragma en sluitertijd, dat daarmee enkele opdrachten niet uitgevoerd kunnen worden. Voor het overige geldt dat de techniek van het fotograferen voor zowel compactcamera's als spiegelreflexcamera's in grote lijnen hetzelfde is.


duur: vijf avonden van 19.30 tot 22.00 uur; 

doelgroep: vrijetijdsfotografen van alle niveaus met digitale compact-, systeem- of spiegelreflexcamera.

kosten: 275 euro contant of per giro/bankrekening te voldoen voor aanvang van de workshop; bij deze prijs is inbegrepen een digitale versie van de Informatiemap "Leer uw camera kennen", samengesteld door journalist en fotograaf Axel Wiewel.
Tijdens de cursus zijn de consumpties voor eigen rekening van de deelnemers.

opgave: gebruik het Aanmeldformulier op de pagina Aanmelding en contact. Eén deelnemer per aanmelding. Zodra u wordt genoemd op de Deelnemersliijst, bent u aangemeld. Enkele weken voordat de cursus of workshop begint, ontvangt u van ons een bevestiging met de details van de bijeenkomsten. Opgave vooraf is nodig.

maximum aantal deelnemers: 12, minimum aantal: 6.
Bij minder dan zes aanmeldingen gaat deze cursus niet door.

locatie: wordt nader ingevuld

 

 

Powered by CouchCMS